понеділок, 18 вересня 2023 р.

Тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Правила дорожні – корисні для кожного!»

                  В період із 11 вересня  по 15 вересня  2023 року в ЗДО «Берізка» були проведені заходи спрямовані на вивчення, повторення, узагальнення та практичне засвоєння навичок правил дорожнього руху  вихованцями  закладу  дошкільної освіти на тему: «Правила дорожні – корисні для кожного!». Метою проведення Тижня безпеки є поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди безпечної поведінки на дорозі, здійснення профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.             

               Перед вихователями  було поставлене завдання щодо надання заходам практичного спрямування в межах організованих форм діяльності (заняття, прогулянки).

Відповідно і була розроблена тематика заходів (формування життєвих компетенцій спрямованих на формування активної життєвої позиції), форми  проведення (групові, масові).

Враховуючи одноплановість запланованих заходів   проводилися такі заходи:

11.09.2023 року. Ранкова бесіда «Правила поведінки дітей на вулиці щодо попередження ДТП». Рухливі ігри.

12.09.2023 року. Практичні заняття. Правила поведінки під час екскурсії, правила ПДР під час прогулянки.

13.09.2023 року. Тематичне заняття «Пригоди в Країні дорожніх знаків».

Але вже при безпосередньому проведенні занять враховувався віковий склад дітей, форми організації та проведення даних заходів.

Так, із старшими дітьми  заходи носили більш пізнавальний характер, і мали репродуктивне спрямування.

А із дітьми молодшого віку  заходи були проведені у ігровій формі. 

Підсумкові заняття були проведені у п’ятницю, і мали характер колективних творчих справ, які проявлялися у вигляді  колективної зображувальної діяльності.

Також під час підсумкового дня була проведена музична казка про Правила дорожнього руху: «Пригоди Колобка».

Також, зазначаю, що проведення заходів через колективні, масові форми організації навчально-пізнавальної діяльності  сприяли активізації знань дітей, підвищення рівня методичних знань вихователів із даної тематики Тижня.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар